Klassikerguides

De store forfattere - klassikerne

Med Mick Øgendahl som guide vil DR åbne dørene til bøgernes verden i den nye programserie 'Øgendahl og de store forfattere'. Ligesom mange andre får komikeren ikke læst meget.

Læs mere

Nyeste anmeldelser

Røde Orm i Dyrehaven

Røde orm 1+2

I sommeren 2018 bliver Ulvedalene i Dyrehaven til ramme for en dramatisering af Frans G. Bengtssons vikingesaga 'Røde Orm' iscenesat af Det Kongelige Teater. Bølgen sprøjter blåt og blodet rødt i den underholdende vikingeklassiker.

Læs mere

A-Å bogliste oversigt 2

Romanprisen 2018

Læs om de nominerede bøger til DR Romanprisen 2018

Litteratursiden og DR har valgt de seks danske romaner, der skal kæmpe om DR Romanprisen 2018. En pris der uddeles d. 16. juni i Aarhus. De seks nominerede forfattere, hvis bøger er fundet blandt flere hundrede, beviser for alvor, at der er rigtig mange måder at skrive fantastiske romaner på, og her på Litteratursiden glæder vi os til at debattere dem hver måned frem til maj. Du kan debattere bøgerne her på Litteratursiden, eller du kan gøre det på vores Facebookside.

Læs mere

60 års jubilæum

Den kroniske uskyld

Klaus Rifbjerg er en uomgængelig mastodont inden for nyere dansk litteratur. 'Den kroniske uskyld' er hans absolutte hovedværk.

Originaludgave: 1958

Læs mere